Nieuws

Agenda

Agenda

De agenda van Vivace was gevuld met een aantal concerten. Door het uitbreken van Coronavirus, zijn al deze concerten en onze wekelijkse repetities gecanceld.

Zodra het RIVM en de Regering weer toestemming geven dat we weer kunnen repeteren, zullen we dit op deze website laten weten.

Kerst samenzang Vivace “Op weg naar Kerst”

Kerst samenzang Vivace “Op weg naar Kerst”

Op 15 december 2019 trad het Gemengd koor Vivace uit Reeuwijk op met haar traditionele kerstsamenzang onder de titel “Op weg naar Kerst” in de Petrus en Pauluskerk in Reeuwijk dorp.

Onder leiding van hun dirigent Jos Mans, werd, samen met bezoekers en Vivace, een aantal kerstliederen gezongen. Pianobegeleiding werd dit jaar wederom verzorgt door Edwin Vooijs. Verder verleende dwarsfluitiste Marinke Dormaar, die ook te horen was bij het najaar concert, haar medewerking.

De Kerk was goed gevuld en de aanwezigen lieten na afloop weten dat ze hadden genoten.

Vivace verrast met najaarsconcert

Vivace verrast met najaarsconcert

Voor een redelijk gevulde kerkzaal Van De Ark heeft het gemengd koor Vivace afgelopen zaterdagavond een verrassend najaarsconcert gegeven. Verrassend omdat het gehele concert een lichter tintje had gekregen door de keuze van stukken die bij iedereen goed in het gehoor liggen, zoals het openingsnummer The Sound of Silence, het ingetogen gezongen Memory of het in uptempo gebrachte Top of The World.

De hand van de jonge dirigent los Mans was duidelijk merkbaar, niet alleen . omdat hij enkele arrange­menten voor zijn rekening had genomen, maar ook omdat hij zelf voor een uitstekende vocale bijdrage zorgde met een prachtige vertolking van het lied Avond van Boudewijn de Groot. Het koor werd zoals al heel veel jaren op een voortreffelijke wijze begeleid door pianist Cees­Willem van Vliet en de instrumentale intermezzo’s kwamen voor rekening van klarinettist Ali Shawky en Marinke Dormaar op dwarsfluit. Gezamenlijk maakten zij veel indruk met de vertolking van o.a. Oblivion, een compositie van Astor Piazzolla. Gezien het staande applaus werd het concert door de aanwezigen zeer gewaardeerd.

Artikel en foto Bert Verver

Koningsdag 27 april 2019

Koningsdag 27 april 2019

Op verzoek van de Stichting Volksvermaak Reeuwijk heeft het gemengd koor Vivace onder leiding van dirigent Jos Mans op Koningsdag het bitteruurtje opgeluisterd in het zalencentrum De Brug.


Foto Bert Verver

Veel bewoners waren al aanwezig om gezamenlijk Koningsdag te vieren. Bij binnenkomst was er, om alvast in de stemming te komen, koffie/thee met een oranje Tompoes

Na de inleidende speeches van de heer Ad Verkaik van de Seniorenvereniging 55+ en Vivace voorzitter Tonny Driehuis werd het Wilhelmus gezongen.
Hierna het optreden van Vivace met een gevarieerd programma waarin, onder andere, de volgende liederen werden gezongen, Domine Salvam Fac, l Have a Dream, diverse Hollandse meezingers en niet te vergeten de Ode aan Reeuwijk.

Tijdens het programma kwam de Burgemeester binnen. Na inschenken van het oranjebitter en de felicitaties aan de koning, werd nogmaals het Wilhelmus gezongen.

Geslaagd korenfestival Alphen aan de Rijn

Geslaagd korenfestival Alphen aan de Rijn

Regelmatig doet gemengd koor Vivace mee aan een korenfestival. Dit jaar als 1 van de 33 koren aan de 7e editie van het Alphenskoren festival.

De opening bestond uit gezamenlijk inzingen en een feestelijk openingsmedley van ABBA op het Rijnplein. Daarna zong Vivace in een drietal kerken. Het programma was opgebouwd uit een doorsnee van het repertoire van klassiek tot pop. Onder de enthousiaste leiding van dirigent Jos Mans werden de prestaties steeds beter. Op de vroege ochtend moesten de stemmen nog een beetje loskomen. In de loop van de dag wist Mans met zijn pianobegeleiding, gezicht mimiek en lichaamstaal het koor te boeien en te binden wat een spannend en afwisselend volume en tempo opleverde. Veel aandacht was er voor de uitspraak van de liederen “Ik zou weleens willen weten “van Jules de Korte en “Zing, vecht, huil, bid, lach en bewonder” van Ramses Shaffy . Een echtpaar gaf complimenten voor de verstaanbaarheid van deze teksten. Andere luisteraars vertelden dat ze genoten van de klank van het koor.

Tot besluit van de dag zongen alle koren een verrassing medley op het plein voor schouwburg Castellum.