Nieuws

Wijziging ‘Op weg naar Kerst 2024’

Wijziging ‘Op weg naar Kerst 2024’

De datum voor het concert ‘Op weg naar Kerst’ is veranderd.

Op Zaterdagavond 21 december 2024 is ons traditionele concert ‘Op weg naar Kerst’ in de Petrus en Pauluskerk in Reeuwijk-Dorp

Aanvang 20.00 uur, kerk open om 19.30 uur, toegang gratis, na afloop een vrijwillige bijdrage bestemd voor Vivace.

Projectkoor ‘Op weg naar Kerst 2024’

Projectkoor ‘Op weg naar Kerst 2024’

Donderdag 12 september 2024 start het projectkoor voor ‘Op weg naar Kerst’ , u kunt zich hiervoor aanmelden via

De kosten voor gebruik van studiemap, koffie/thee zijn € 40,– p.p. U zingt mee tijdens het concert ‘Op weg naar Kerst’, dat op 21 december 2024 zal plaats vinden in de Petrus en Pauluskerk in Reeuwijk-Dorp.

Nieuwe dirigente – Svetlana Terpougova

Nieuwe dirigente – Svetlana Terpougova

Svetlana Terpougova is de nieuwe dirigente van Ontspanningskoor Vivace. Zij kreeg haar opleiding aan het Conservatorium in Rostov ( Rusland).

Vanaf 1999 is zij in Nederland , waar ze in Groningen en Zwolle haar lesbevoegdheid als pianodocent behaalde. Zij is een echte vakvrouw , die tijdens de wekelijke repetities veel aandacht besteedt aan muzikale interpretatie. Zij is ambitieus en wil Vivace naar een hoger niveau brengen.

“Mijn doel is dynamiek aanbrengen. Muziek zonder lijn is koud, is eigenlijk geen muziek . Ik leer de koorleden op het juiste moment ademhalen, vóór het begin van een frase. En in de laatste maten van het lied vertragen, zodat het einde niet uit de lucht komt vallen.”

Vivace is blij met haar komst en hoopt nog lange tijd met haar te kunnen werken als dirigente.

Op weg naar kerst 2023

Op weg naar kerst 2023

17 december 2023, ons jaarlijkse ‘Op weg naar Kerst’ concert in de Petrus en Pauluskerk in Reeuwijk-Dorp,  het eerste optreden met onze nieuwe dirigent Svetlana Terpougova. In een goed bezette kerk verwelkomde de voorzitter de aanwezigen en stelde de nieuwe dirigent en de gastmedewerkers aan de bezoekers voor. De middag werd begonnen met samenzang van ‘Stille Nacht.’ Op het programma een aantal nieuwe nummers die door het koor mooi gezongen werden. De muzikale intermezzo’s werden zowel door Aruth Masrangsan op piano en Konstantin Roor op klarinet met pianobegeleiding van Svetlana verzorgd. Het publiek genoot van deze middag. Na afloop werden Svetlana, Aruth en Konstantin hartelijk bedankt met bloemen en wijn en wenste  de voorzitter iedereen fijne Kerstdagen en een mooi muzikaal 2024. Gezien de opbrengst van de vrijwillige bijdrage na afloop van het concert heeft het publiek het optreden weten te waarderen.

Op weg naar Kerst 2022

Op weg naar Kerst 2022

Vivace Reeuwijk - Op weg naar Kerst 2022Na twee jaar geen “Op weg naar Kerst“ concerten door Corona, stonden de deuren van de Petrus en Pauluskerk in Reeuwijk-dorp op zondag 18 december 2022 weer open voor leden van Vivace en belangstellenden. Vanwege de WK finale voetbal in Qatar en een prachtige laatste dag om te schaatsen beperkte de publieke belangstelling zich tot vooral familie en vrienden. Iedereen had daar alle begrip voor.

Des al niettemin bracht het koor onder leiding van dirigent Jos Mans iedereen in de kerststemming door het zingen van een serie bekende kerstliederen daarbij ondersteund door virtuoos pianospel van Edwin Vooijs en mooie fluitklanken van Marinke Dormaar. Door de dreiging van gladde wegen haastten de koorleden en publiek zich betrekkelijk snel naar huis en ontbrak zo de gezelligheid van vroegere concerten na afloop. Volgend jaar beter moeten we maar denken.

Vivace Reeuwijk - Op weg naar Kerst 2022Voorzitter Tonny Driehuis bedankte dirigent en begeleidende muzikanten met bloemen en iets lekkers te drinken maar ook de koorleden die op projectbasis meezongen. Een tweetal van hen zegden toe in 2023 lid te worden.

Helaas moet Vivace door het vertrek van Jos Mans op zoek naar een nieuwe dirigent. Jos werd ook in de kerk hartelijk bedankt voor zijn in de afgelopen 5 jaar stimulerende en kundige muzikale leiding nadat hij tijdens de laatste repetitie in de Ark al door de aanwezige koorleden en bestuur bedankt was.

 

Is zingen in een fijn koor bij Vivace Reeuwijk iets voor u?

Is zingen in een fijn koor bij Vivace Reeuwijk iets voor u?

Bij Gemengd koor Vivace Reeuwijk kunnen weer nieuwe leden aangenomen worden. U kunt vrijblijvend een paar repetities bijwonen om een indruk van ons koor te krijgen. Bassen, tenoren, sopranen en alten zijn van harte welkom.

Zingen is een heerlijke ontspannende en gezonde bezigheid.

Wij zijn een koor zijn met ongeveer 50 leden. Ons repertoire is populair-klassiek. We repeteren op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in Kerkelijk centrum ‘de Ark’, ’t Kerkestuk 1, Reeuwijk. Wilt u een keer meedoen, neem dan contact op: