Nieuws

Najaar concert Vivace met dirigent Jos Mans

Najaar concert Vivace met dirigent Jos Mans

Op zaterdag 12 oktober 20.30 uur geeft Gemengd koor Vivace uit Reeuwijk in Kerkelijk Centrum de Ark in Reeuwijk Brug haar jaarlijkse Najaar concert. Het wordt een avond vol koorzang onder leiding van Jos Mans. Daarnaast verzorgen Cees-Willem van Vliet op piano, Ali Shawky op klarinet en Marinke Dormaar op dwarsfluit de muzikale begeleiding en intermezzo’s. Kaarten kosten € 10/pp.

Vivace zingt een gevarieerd programma van musical tot populair zoals “Tears in heaven” in een arrangement van dirigent Mans.

De kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij Vivant Butterfly, Miereakker 26, Reeuwijk, Sjef Vervoort, Rendiermos 34, Reeuwijk, 0182-39 21 94 en Gerda Nederhoff, Kaarde 2-14, Reeuwijk, 0182-301174, Toos Ladan, Prins Bernardstraat 81, Waarder, 0348-501426 en voor aanvang aan de zaal. De zaal gaat open om 20.00 uur, het concert begint op 20.30 uur. Na afloop is er, zoals gebruikelijk, een hapje en een drankje om de avond feestelijk af te sluiten.

Project Kerstkoor 2019

Project Kerstkoor 2019

Evenals 2017 en 2018 kunt u ook dit jaar ervaren hoe het is om mee te zingen in ons koor. Vanaf 17 oktober t/m 12 december 2019 kunt u vrijblijvend mee doen met het Kerstprojectkoor van Vivace, met als afsluiting het concert “Op weg naar Kerst” van 15 december 2019 in de Petrus- en Pauluskerk in Reeuwijk-Dorp, aanvang 16.00 uur.

Dit concert is gratis.

U bent van harte welkom bij de repetities, elke donderdag van 20.00 uur tot 22.00 uur in Kerkelijk Centrum de Ark,’t Kerkestuk 1 in Reeuwijk-Brug.

Vivace Reeuwijk staat sinds mei 2018 onder leiding van Jos Mans, een jonge dirigent, die zijn enthousiasme op een inspirerende manier overbrengt op ons koor. Zijn motto is dat niet alleen tijdens de concerten, maar ook bij de repetities op een plezierige manier de inzet gevraagd wordt van de leden.

leder jaar merken wij dat deze mogelijkheid mee te zingen met ons koor aanslaat. Elk jaar zijn er aanmeldingen en een groot aantal hiervan wordt daarna ook lid. Door mee te doen, merkje hoe leuk het is en daarnaast ervaar je de grote saamhorigheid.

Info en aanmelding via mail:

Gerda Nederhoff ()

 

Koningsdag 27 april 2019

Koningsdag 27 april 2019

Op verzoek van de Stichting Volksvermaak Reeuwijk heeft het gemengd koor Vivace onder leiding van dirigent Jos Mans op Koningsdag het bitteruurtje opgeluisterd in het zalencentrum De Brug.


Foto Bert Verver

Veel bewoners waren al aanwezig om gezamenlijk Koningsdag te vieren. Bij binnenkomst was er, om alvast in de stemming te komen, koffie/thee met een oranje Tompoes

Na de inleidende speeches van de heer Ad Verkaik van de Seniorenvereniging 55+ en Vivace voorzitter Tonny Driehuis werd het Wilhelmus gezongen.
Hierna het optreden van Vivace met een gevarieerd programma waarin, onder andere, de volgende liederen werden gezongen, Domine Salvam Fac, l Have a Dream, diverse Hollandse meezingers en niet te vergeten de Ode aan Reeuwijk.

Tijdens het programma kwam de Burgemeester binnen. Na inschenken van het oranjebitter en de felicitaties aan de koning, werd nogmaals het Wilhelmus gezongen.

Geslaagd korenfestival Alphen aan de Rijn

Geslaagd korenfestival Alphen aan de Rijn

Regelmatig doet gemengd koor Vivace mee aan een korenfestival. Dit jaar als 1 van de 33 koren aan de 7e editie van het Alphenskoren festival.

De opening bestond uit gezamenlijk inzingen en een feestelijk openingsmedley van ABBA op het Rijnplein. Daarna zong Vivace in een drietal kerken. Het programma was opgebouwd uit een doorsnee van het repertoire van klassiek tot pop. Onder de enthousiaste leiding van dirigent Jos Mans werden de prestaties steeds beter. Op de vroege ochtend moesten de stemmen nog een beetje loskomen. In de loop van de dag wist Mans met zijn pianobegeleiding, gezicht mimiek en lichaamstaal het koor te boeien en te binden wat een spannend en afwisselend volume en tempo opleverde. Veel aandacht was er voor de uitspraak van de liederen “Ik zou weleens willen weten “van Jules de Korte en “Zing, vecht, huil, bid, lach en bewonder” van Ramses Shaffy . Een echtpaar gaf complimenten voor de verstaanbaarheid van deze teksten. Andere luisteraars vertelden dat ze genoten van de klank van het koor.

Tot besluit van de dag zongen alle koren een verrassing medley op het plein voor schouwburg Castellum.