Nieuws

Op weg naar Kerst 2022

Op weg naar Kerst 2022

Vivace Reeuwijk - Op weg naar Kerst 2022Na twee jaar geen “Op weg naar Kerst“ concerten door Corona, stonden de deuren van de Petrus en Pauluskerk in Reeuwijk-dorp op zondag 18 december 2022 weer open voor leden van Vivace en belangstellenden. Vanwege de WK finale voetbal in Qatar en een prachtige laatste dag om te schaatsen beperkte de publieke belangstelling zich tot vooral familie en vrienden. Iedereen had daar alle begrip voor.

Des al niettemin bracht het koor onder leiding van dirigent Jos Mans iedereen in de kerststemming door het zingen van een serie bekende kerstliederen daarbij ondersteund door virtuoos pianospel van Edwin Vooijs en mooie fluitklanken van Marinke Dormaar. Door de dreiging van gladde wegen haastten de koorleden en publiek zich betrekkelijk snel naar huis en ontbrak zo de gezelligheid van vroegere concerten na afloop. Volgend jaar beter moeten we maar denken.

Vivace Reeuwijk - Op weg naar Kerst 2022Voorzitter Tonny Driehuis bedankte dirigent en begeleidende muzikanten met bloemen en iets lekkers te drinken maar ook de koorleden die op projectbasis meezongen. Een tweetal van hen zegden toe in 2023 lid te worden.

Helaas moet Vivace door het vertrek van Jos Mans op zoek naar een nieuwe dirigent. Jos werd ook in de kerk hartelijk bedankt voor zijn in de afgelopen 5 jaar stimulerende en kundige muzikale leiding nadat hij tijdens de laatste repetitie in de Ark al door de aanwezige koorleden en bestuur bedankt was.

 

Jubileum concert 35 jaar Vivace

Jubileum concert 35 jaar Vivace

Vivace Reeuwijk 35 jaar 3Vanwege corona moest de viering van het 35 jarig jubileum in 2021 uitgesteld worden. Gelukkig kon het jubileumconcert op 14 mei 2022 wel doorgaan. Voor het programma was een keuze gemaakt uit het repertoire van het koor door de 35 jaren heen. Dirigent Jos Mans had i.s.m. de muziekcommissie een aantal mooie liederen geselecteerd die ten gehore werden gebracht.  Met ruim 100 belangstellenden was de kerkzaal goed gevuld. De kerk was mooi versierd en de koorleden hadden voor deze gelegenheid een prachtige corsage op, daar had de kledingcommissie voor gezorgd. Al met al gaf de aankleding van koor en zaal een bijzonder mooi beeld.

Vivace Reeuwijk 35 jaar 2In de zaal waren behalve genodigden en sponsors ook een aantal oud-leden aanwezig. Het programma was ingedeeld op basis van verschillende thema’s en dat leverde een prima indruk op. De begeleiding van het koor was in artistieke handen van Edwin Vooijs ,daarbij op kundige wijze ondersteund door gastmuzikant Pascal van der Velden op trompet en bugel. Beide artiesten brachten ook samen een aantal schitterende muziekstukken ten gehore. Het koor zong  de sterren van de hemel en dit kon het publiek erg waarderen te horen aan het klaterende applaus. Men was vooral verrast door de twee komische liedjes van Toon Hermans: 24 rozen en Er moet toch een plek zijn. Het concert eindigde toepasselijk met We’ll meet again.

Vivace Reeuwijk 35 jaar 1De voorzitter kon na afloop trots en tevreden zijn met de uitvoering van het concert. Dirigent en gastmuzikanten werden tenslotte met een heerlijke fles wijn bedankt voor hun medewerking. Volgens traditie kreeg het publiek na afloop een hapje en drankje.

 

Is zingen in een fijn koor bij Vivace Reeuwijk iets voor u?

Is zingen in een fijn koor bij Vivace Reeuwijk iets voor u?

Bij Gemengd koor Vivace Reeuwijk kunnen weer nieuwe leden aangenomen worden. U kunt vrijblijvend een paar repetities bijwonen om een indruk van ons koor te krijgen. Bassen, tenoren, sopranen en alten zijn van harte welkom.

Zingen is een heerlijke ontspannende en gezonde bezigheid.

Wij zijn een koor zijn met ongeveer 50 leden. Ons repertoire is populair-klassiek. We repeteren op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in Kerkelijk centrum ‘de Ark’, ’t Kerkestuk 1, Reeuwijk. Wilt u een keer meedoen, neem dan contact op: