Over Ons

Over Ons

Mogen wij Vivace eerst even kort voorstellen?
Aanvankelijk is Vivace begonnen als een koor dat vooral licht klassieke koorwerken zong. Inmiddels is het repertoire verruimd met populairdere koorwerken. Naast klassiek werk maken zangstukken uit bekende musicals deel uit van ons repertoire, maar ook volksliedjes uit veel verschillende landen. Hierdoor zingen we dus ook in veel verschillende talen.
“Voor elck wat wils” dus. Van Bach tot Beatles en van Opera’s tot Musicals.

Ook zin om mee te zingen?
Vivace bestaat momenteel uit 50 leden en wij staan, onder leiding van onze enthousiaste dirigent Jos Mans.

Wij repeteren overigens elke donderdagavond van 20.00 – 22.00 uur in het Kerkelijk centrum
De Ark, ‘t Kerkestuk 1 in Reeuwijk.
Kom eens luisteren of doe mee, u bent altijd van harte welkom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 1986 begonnen, is Vivace ook vandaag de dag nog steeds een zéér levendige vereniging,
maar:

Mogen wij Vivace eerst even kort voorstellen?
Vivace is een gemengd koor, dat de laatste jaren steeds meer optredens verzorgt in Reeuwijk en directe omgeving. Het is een koor dat momenteel uit ruim 60 leden bestaat en wekelijks, onder leiding van onze enthousiaste dirigent Gerard van der Zijden, oefent op een repertoire dat erg breed is en eigenlijk heel veel omvat:

Zeg maar van Bach tot Beatles en van Opera’s tot Musicals

Na aanvankelijk in 1986 te zijn begonnen als een koor dat vooral licht klassieke koorwerken zong, is het repertoire intussen verruimd met populairdere koorwerken. Naast klassiek werk maken zangstukken uit bekende musicals, volksliedjes uit een veelheid van landen en dus ook in vele talen, het ons mogelijk om concerten met een “voor elck wat wils” programma te brengen. Al ruim 16 jaar zijn onze Concerten bij Kaarslicht in december zéér gewaardeerd en trekken veel bezoekers. Ook onze jaarlijkse optredens op Koninginnedag en de Kerstsamenzang in Reeuwijk-Dorp zijn druk bezocht. In het kader van de Reeuwijkse Cultuurweken werden (in eigen regie) al verschillende malen zeer gevarieerde muziekavonden georganiseerd. Kortom Vivace heeft een gewaardeerde plaats weten te verwerven in de Reeuwijkse cultuur.

Hoogtepunten in ons bestaan waren daarnaast de bezoeken en optredens (bij ons Tsjechisch zusterkoor) in Turnov, in Putten en op Vlieland. Afgelopen jaar (2011) ter gelegenheid van ons 25-jarig bestaan de bijzondere koorreis naar Trier én een zéér speciaal Jubileumconcert.

Hoewel wij constant streven naar steeds betere prestaties op zanggebied, houden we de repetities natuurlijk wel gezellig. Wij repeteren overigens elke donderdagavond van 20.00 – 22.00 uur in Kerkelijk centrum De Ark, ‘t Kerkestuk 1 in Reeuwijk

Ook zin om (mee) te zingen?

Wij hebben nog stééds stemmen nodig (vooral goede alten/tenoren). Heeft u zo’n goede stem en vindt u het een uitdaging, om met ons mee te zingen dan bent u van harte welkom op een van onze repetities. Kom gerust langs en beleef onze repetitie (extra partituren zijn beschikbaar). En lees ook even dit artikel met nadere informatie voor aspirantleden.
Of stuur een e-mail om een afspraak te maken. Natuurlijk kunt U ook telefonisch contact opnemen met een van onze bestuursleden, zodat wij U persoonlijk kunnen voorlichten en een afspraak maken.

Via een stemtest worden aspirant-leden ingedeeld in de passende koorpartij.
Tot ziens bij Vivace Reeuwijk!